Mujdei verde, cu… personalitate!

Garantat, rețeta asta satisface și cele mai sofisticate gusturi, chiar dacă se bazează pe… umilul usturoi de care lumea se cam ferește pentru că are acel gust și miros de care se scapă greu. Mujdeiul e potrivit cu pește dar și cu toate tipurile de carne și majoritatea legumelor, iar acesta este cu atât mai special cu cât nu este doar mai savuros, ci și mai ușor de suportat pentru cei cu probleme gastrice, iar mirosul dispare mai repede după ce te bucuri de gustul delicios.

Ce face diferența? În primul rând, pătrunjelul, acesta nu doar că adaugă un plus de aromă și culoare preparatului, dar se știe că este un aliat de nădejde împotriva mirosului de usturoi care persistă ore în șir după consumarea lui. Pentru o digestie mai ușoară dar și pentru un aspect și un gust mai… elevat, e nevoie de Mascarpone, celebra brânză cremoasă care ne duce neapărat cu gândul la Tiramisu, desertul la fel de celebru.

Așadar, pentru mujdeiul verde mustind de… personalitate dar și de arome interesante, e nevoie de o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat foarte mărunt, șase căței de usturoi pisați, o linguriță rasă de sare, două linguri de ulei obișnuit, nu de măsline și ingredientul… secret, o cutie de Mascarpone! Dacă nu sunteți încântați de perspectiva tocatului manual, apelați cu încredere la un robot de bucătărie care să facă treaba mai simplă și mai rapidă. În principiu, se freacă usturoiul cu sarea și uleiul până se obține o pastă, apoi se omogenizează cu Mascarpone, se adaugă pătrunjelul și, opțional, se poate pune zeamă de lămâie, pentru a subția puțin compoziția dar și pentru un plus de savoare și aciditate. Dacă vreți o cantitate mai mare, o puteți păstra la frigider pentru că se întărește și poate fi modelată în forma unui baton, pe care îl puteți felia și servi direct pe farfuria cu peștele, de exemplu, alături de garnitura de legume.

Este un mujdei absolut delicios pentru că împrumută din gustul ușor dulceag al brânzei dar și din savoarea și cremozitatea ei, pătrunjelul taie din… elanul sulfuros al usturoiului și poate fi mâncat fără regrete sau neplăceri digestive. În fond, usturoiul este foarte sănătos și nu ar trebui ocolit din motive de… distanțare socială!

Share: