Salvează mânuțele celui mic dar și pereții cu… bigudiurile!

Știu, sună ciudat alăturarea asta, dar citind, vei descoperi că merită și te vei și amuza de acest proiect DIY! Mai știi bigudiurile alea din burețel sau din spumă cu sârmă la interior pe care le-ai luat visând la cârlionți, dar nu le folosești pentru că ăla mic și… ăla mare te solicită din plin? Dacă cel mic a descoperit ușile și tot le deschide dându-le de peretele proaspăt văruit, pune mâna pe… bigudiuri!

Sunt minunate, decorative iar prinderea lor pe clanțe îți ia doar… un minut de creativitate! Poți apela și la cei care trântesc ușile, dacă tot se plictisesc, iar culorile vesele ale respectivelor bigudiuri promit destulă distracție.

În cazul în care mânuțele curioase ale celui mic riscă să se prindă la vreuna din uși, prinde două bigudiuri la capătul lor, pentru a căpăta mai multă lungime, răsucește ca în poza mea cu cele galbene amintind de pufuleți și aplică opritorul astfel creat în partea de sus a ușii, acolo unde cel mic nu ajunge decât de la voi din brațe.

Dacă ești mai conservatoare în privința aspectului și nu te joci cu culorile, optează pentru o combinație uni, în culorile care te satisfac. Și în situația în care paguba s-a produs deja, gaura există pe peretele văruit, poți lipi respectivul bigudiu, dându-i o formă de spirală, direct pe gaură! Același lipici îți este de folos și dacă există riscul ca împletitura pentru clanțe să fie scoasă de cel mic și… gustată! Și stai liniștită, îndepărtarea bigudiurilor lipite se face tot cu ce ai tu în… trusa de înfrumusețare: dizolvantul tău de ojă!

Ca recompensă pentru că ți-ai salvat pereții cu ajutorul celor mici, lasă-i să se joace cu restul bigudiurilor și să facă o… prințesă strumpf sau ce mai vor ei. Și nu uita: cine nu are bigudiuri, să-și cumpere!

Dacă ți-a plăcut ideea… creață ca dată pe după un bigudiu, trimite poze dar și ideile tale originale izvorâte din povestea mea cu bigudiuri la finalul acestui articol, la rubrica de comentarii, pentru a fi publicat pe blog! Nu uita, aceste banale bigudiuri pot fi folosite și la creațiile de design interior, sunt colorate și flexibile datorită sârmei din interior.

În sprijinul bărbaților al căror păr nu are nevoie de bigudiuri dar ideea li se pare bună, vin cu recomandarea de a tăia bucăți de burete și a strecura un fir de sârmă la interior. Efectul e același și nici nu dau doamnelor de gândit dacă apar acasă cu o pungă de bigudiuri!

Sper să înțelegi că poți recicla prin reinventare ceea ce zace uitat în vreun sertar sau, dimpotrivă,ceva ce vrei să arunci pentru că vrei ceva nou. Primești în schimb satisfacția rezolvării unei probleme dar și… eliberarea ta de vina că ai dat niște bani fie pe un produs pe care încă nu ai ajuns să îl folosești, fie nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor tale.

Share: