Știi momentele acelea în care ai poftă de ceva dulce dar drumul până la cofetărie e prea lung sau ai depășit deja ora închiderii?! Nu trebuie să renunți la plăcerea unui mic răsfăț dulce, ci doar să privești în jur cu atenție.

Dacă ai în casă brânză proaspătă sau mascarpone, iaurt grecesc, câțiva biscuiți cu cremă uscați și uitați prin vreun colț de cămară și vreun topping de cacao, caramel sau de fructe, ești salvat!

Amestecă brânza proaspătă cu un pic de iaurt pentru a-i spori cremozitatea, îndulcește-o după gust cu puțin zahăr vanilat, pudră sau chiar zaharină, caută-te prin cămară și de vreun strop de esență de vanilie, rom, migdale și picură în crema de brânză, iar dacă nu ai, nu-i bai!

Lasă brânza în castronul în care ai transformat-o în cremă și ocupă-te de iaurtul grecesc chiar în paharul lui, pentru a nu te trezi cu un castronel de desert și cu un morman de vase de spălat! Îndulcește iaurtul după gust, aromatizează-l cu esența despre care vorbeam mai devreme, fărâmă biscuiții cu cremă și amestecă totul. Întotdeauna într-un desert cremos ai nevoie și de ceva mai crocant și aici intervin biscuiții. Dacă nu, adaugă fructe mărunt tăiate, nuci sau chiar și vreo două linguri de fulgi de ovăz, care nu au acel gust pregnant ca al celor de porumb, dar își fac bine treaba în desertul tău rapid.

Dacă încă mai ai biscuiți rămași, fărâmă vreo doi și presară-i peste crema de brânză și apoi toarnă amestecul de iaurt. Ornează ca în poza mea, cu două jumătăți de biscuiți pe post de ochi și cu o… gură generoasă din toppingul de fructe sau caramel despre care îți vorbeam la început. Chiar și dacă nu ai copii și nepoți în jur, meriți și tu o față zâmbitoare când mănânci desert.

Combinațiile pot fi infinite în materie de arome. Poți folosi coajă și zeamă de lămâie sau de portocală în loc de esențe și îți vei parfuma și casa, nu doar sufletul cu desertul! La fel de bine și un strop de cafea sau capuccino te ajută să improvizezi.

Acum că știi cum stau lucrurile, data viitoare când mai ieși la cumpărături, să adaugi în coș și câteva chestii mărunte dar eficiente, gen esență sau lămâie, iaurt sau cremă de brânză, biscuiți cu cremă, topping, de păstrat în casă în caz de pofte sau de musafiri! Toppingul îl poți folosi și la desertul sugerat de mine dar și la înghețatele acelea care una spun pe ambalaj și alta constați când le mănânci. Să ai poftă și dacă îți place și ți-a ieșit, împărtășește și cu cititorii mei desertul tău!

Share: