Fă o carte copilului tău cu povestioarele mele!

Îl mai știi pe Dodo, motanul înțelept al prietenei mele Mirela? El m-a inspirat să îți fac acest cadou creativ în pregătirea Zilei Copilului, care să îți fie de ajutor ca părinte, bunic sau educator, mai ales dacă ești în pană de idei. Poate ai și un anumit buget în care vrei să te încadrezi sau pur și simplu ai casa plină de jucării de care cel mic s-a plictisit din secunda doi după ce le-a primit.

Ce îi oferi mai precis? Un minut de grație în care să citiți împreună una din poeziile sau poveștile scrise de mine, pentru a restabili acea frumoasă legătură dintre copilul din tine și cel de lângă tine. Nu mai apeși pe un buton și povestea îi este redată automat pe unul din gadget-urile care ne fac viața mai ușoară, ci pui suflet în interpretarea poeziei sau poveștii și, desigur, comentezi cu cel mic cele aflate din ea, stimulându-i imaginația chiar să meargă mai departe de cele citite, cu… povestea din spatele poveștii.

Este o ofertă pe care te invit să o descoperi ”răscolind” prin paginile blogului meu sau direct pe pagina de Facebook, de unde le poți copia și scoate la imprimantă. Poți chiar să le și ilustrezi, dacă ai talent la desen sau folosind desene dintr-o altă ofertă de-a mea cu cartea de colorat, pe care am publicat-o anterior.

Înveți copilul să se bucure și de lucrurile simple făcute de tine sau împreună cu el, dar mai ales petreceți timp de calitate departe de tablete, telefoane sofisticate și calculatoare performante. Vă amintiți că le puteți folosi pentru a descărca poeziile și desenele de colorat dar că, de fapt, cel mai minunat mod de a vă bucura de relația voastră și de a o crește este cel față către față, suflet către suflet.

Uite și sugestiile mele pentru cărticica voastră unicat, în care veți alege ce vă inspiră din cele scrise de mine: ”Aventurile lui Ra la mare”, din care poți tipări și doar anumite capitole, ”Coco și penele verzi”, ”Sfatul Pelicanilor”, ”E primăvară”, ”Râzi, e sărbătoare-n casă!”, ”La mulți ani, tati!”, ”Suflețel de motănel”, ”De ce râd pescărușii?”, ”Vine iepurașul!”, ”Puișorii gălbiori”, ”Buburuza și vulpea”, ”Povestea păianjenului de aur”. Le poți găsi pe toate dar și altele în rubrica mea Povești de… pici de pe blog sau direct din pagina de Facebook.

Dacă nu ai copii dar îți place ideea, dă-o mai departe sau chiar folosește-o pentru a veni chiar tu în ajutorul grădinițelor sau familiilor în pană de inspirație sau de resurse. Sunt poezii ușor de memorat și constituie un bun exercițiu pentru cei mici să învețe pe de rost un mic text sau chiar să învețe să citească sau să deseneze, dacă apelezi și la cartea mea de colorat.

Share: