Mă gândeam eu că pescărușul meu preferat, Ra, nu renunță așa de ușor la povestea care l-a făcut celebru, dar la o asemenea întâlnire nu îndrăzneam să visez! Îl credeam așteptându-mă cuminte pe balustrada falezei Cazinoului, unde ne întâlnisem ultima oară sau chiar prin fața vreunei prăvălii cu cărți, uitându-se după a noastră, a mea și a lui, desigur, ”Aventurile lui Ra la mare”! Nici chiar imaginația mea cea mai copilărească, adică cea mai îndrăzneață, nu m-a ajutat.

Unde credeți că mă aștepta de data asta?! Era în hala pieței, chiar în fața prăvăliei cu pește! Se plimba țanțoș printre cumpărători, a venit la mine și a așteptat cu răbdare să îl pozez, știindu-mi prea bine stângăcia mea de fotograf amator. M-a lăsat apoi să îmi revin din uimire și s-a întors la coadă, printre cumpărători, ca să nu îi treacă rândul la taraba cu pește! Uimirea mea era îndreptățită, abia reușisem să deschid ușa grea a halei, ca să intru, el cum reușise? E clar că de când cu celebritatea câștigată cu povestea noastră, a devenit mai îndrăzneț și are și mai multă răbdare ca dorințele lui să se împlinească, a mai învățat câte ceva și de prin excursia la turci, dar și de pe la prietenii lui, delfinul Kiki și domnul Corbu!

Voi, copii, dacă sunteți zilele astea la mare, sigur vă întâlniți cu Ra. Nu aveți cum să îl confundați pentru că e mai îndrăzneț decât ceilalți pescăruși și stă la pozat că o vedetă adevărată. Puteți să îi oferiți și o mică tratație, mănâncă și pizza, biscuiți sau fursecuri, e mai… emancipat și dacă sunteți atenți, vedeți că își ia tratația în cioc ca să îi ducă o bucățică și prietenului său cel mai bun, Kiki! Chiar dacă Kiki e un delfin mai timid și nu îl zăriți așa ușor de pe faleză, amintiți-vă ce ați citit în povestea lui Ra, Kiki are o verișoară la Delfinariu, sigur o să vă placă de ea. Cât despre domnul Corbu, nepoții lui umblă prin parcările mall-urilor și hipermarket-urilor iar el cu doamna lui mai ies pe înserat, când e mai răcoare, pe faleză!

Dacă vreți să o vedeți și pe tanti Steluța, țestoasa de pe faleză, mai citiți prin povestea lui Ra și descoperiți locurile pe unde v-ați putea întâlni cu ea dar și cu celelalte personaje, iar dacă plouă afară sau mami și tati vor să se odihnească, voi puteți încerca să desenați personajele preferate sau măcar să le colorați pe cele schițate de mine pentru carte.

Nu uitați să trimiteți poze și desene la rubrica de comentarii de la finalul fiecărei povești cu Ra și prietenii lui, ca să ne putem bucura cu toți de reușitele voastre!

Share: