Salată cu rucola și ce mai ai prin frigider

Să vorbim despre rucola, această… apariție pe care ori o iubești, ori o detești, dar care este suficient de picantă și de interesantă încât să îți facă cu ochiul și să vrei să o încerci măcar o dată! Este sănătoasă, cu minerale și vitamine destule, are ceva din… picanteria piperului dar cu un gust ușor mai profund, este săracă în calorii, are fibre, ceea ce favorizează digestia, dă senzația rapidă de sățietate și nu trebuie preparată termic. Se poate și așa, dar își pierde frăgezimea și picanteria și rămâi cu un fel de… iarbă de mare cu un gust discutabil. Deci, mizează pe rucola!

E vară, căldura te face să stai departe de cuptorul sau aragazul încins iar ”torsul” persistent al hotei nu te mai încântă ca pe vremea când visai să prăjești tot felul de bunătăți pentru cei dragi? Uite o soluție rapidă pentru toată familia. Ia 500 de grame de rucola, caută să desfaci frunzele tocmai ca să se poată pătrunde și de aroma celorlalte alimente adăugate în salată, răstoarnă peste rucola două conserve de ton de cea mai bună calitate, în ulei de măsline, pentru a beneficia de sos tot din conservă, să nu mai prepari altul, poți adăuga și ceva rondele de ceapă verde dar este absolut obțional, căci rucola are ceva iuțeală personală și te scutește de respirația cu… adieri de ceapă de după salată, adaugă o mână de măsline verzi sau negre fără sâmburi, de dragul celor mici sau mari mai grăbiți, decorează cu un moț generos de salată de icre și un vârf de cuțit de pastă de ardei dulce sau iute, în funcție de vârsta și preferințele majorității mesenilor și ai rezolvat masa de prânz sau de seară sau chiar brunch-ul, acea combinație între un mic dejun târziu și un prânz timpuriu!

Nu te îngrijora dacă unora nu le place tonul din rețeta originală, s-o găsi un pic de piept sau copănel de pui ori de curcan pe care să îl tai sau să îl rupi în fâșii de o îmbucătură, ca să înlocuiască peștele refuzat, ceva uței de măsline sau de floarea soarelui sau rapiță, iar în loc de icre, o lingură numai bună cu cremă de brânză mai picantă sau mai domoală!

E bine să îndrăznești să guști și lucruri noi, cine știe, poate îți plac! Compozitorul american Philip Glass spunea că ”oamenii nu știu ce le place, le place ceea ce știu”, adică dacă știi că îți place ciorba, ciorbă să fie, câtă vreme nu știi că s-ar putea să îți placă și friptura de curcan pentru că nu ai încercat-o! Sigur, el se referea la muzică și la stilurile ei, dar afirmația sa este valabilă și în alte aspecte ale vieții, după cum se poate observa.

Share: