Transformă pernele decorative în genți!

Vrei ceva complet unic dar să bifezi un succes și la capitolul reciclare, prin creativitate? Dacă ai schimbat culorile huselor, draperiilor sau chiar mobilierul și casa, iar acum, vechile perne decorative nu te mai mulțumesc, nu te grăbi să le arunci! Nu trebuie să te împrietenești cu acul și ața, dar chiar le poți transforma în ceva unic, frumos și de folos!

Unele perne îți ușurează chiar ele procesul reinventării lor, pentru că sunt prevăzute cu fermoar, pentru a detașa husele și a le spăla, la altele însă poți să descoși o latură a husei, folosind chiar forfecuța pentru manichiură. Nu ai nevoie de cine știe ce îndemânare sau trusă de croitorie, pentru a transforma husa într-o geantă de plajă, sacoșă ecologică pentru cumpărături, suport pentru cârligele de rufe sau alte mărunțișuri ale băii sau bucătăriei tale! Trebuie doar să atașezi o toartă sau două, după caz, și deja te bucuri de un lucru de calitate făcut de mâinile tale de la zero și cu o investiție minimă! Creativitatea ta poate antrena și restul familiei, cei mici sunt mereu gata de joacă, decupat și lipit, dacă ai în vedere și unele aplicații decorative pentru noua ta geantă. Poți fi generoasă și să îi oferi și partenerului de viață o traistă creată de tine în care să își păstreze mărunțișurile de prin garaj sau chiar și de prin baie, care altfel ar sta înșirate sau băgate prin tot felul de pungi din plastic tot mai ponosite.

Pentru toartă poți folosi tot materiale… reciclabile, o curea veche de pantaloni, un lanț de talie, un șirag de mărgele, orice te inspiră și se asortează cu vechea husă de pernă dar și cu noua utilizare dată acesteia. Pentru prinderea toartei, fie optezi pentru coasere, fie pentru perforarea husei și trecerea capetelor toartei prin perforeuri și înnodarea lor pe sistemul celor de la pungile de cadouri. La acest capitol poți apela și la partea masculină a casei!

Că veni vorba despre pungile de cadouri, le poți folosi și pe ele ca să păstrezi mărunțișurile casei într-un mod mai decorativ și… festiv sau măcar pentru a improviza săculeți pentru plante aromatice. Dacă asta nu te inspiră, măcar folosește șnurul sau panglica de la toartă pentru a confecționa brățări sau chiar chokere, prin prinderea unor mărgele, medalioane, cristale, după pofta inimii tale!

Înainte de a trece la reinventarea anumitor obiecte uitate de prin casă, asigură-te că nu le mai folosești, pentru că nu merită să strici un lucru bun, chiar dacă faci tot un lucru bun! Vorbim despre creativitate și reciclare, dând viață acelor lucruri pe care altfel ar trebui să le arunci. Nu trece nici în partea cealaltă, păstrând prea mult timp prin casă tot felul de părți ale unor obiecte sub pretextul că le vei refolosi cândva, mai bine donează obiectele întregi. Înseamnă că încă nu ai ajuns la momentul potrivit pentru a trece la acțiune. O poți face în concediu, vacanță sau în alte momente când cauți ceva nou, care să alunge monotonia unei zile.

Share: