”Iepurește-ți” casa pentru Paște!

E timpul pentru un strop în plus de culoare care să îți înveselească atmosfera în această primăvară, cu o investiție incredibil de mică dar foarte amuzantă în special pentru cei mici. Oricât de colorate ți-ar fi tablourile sau fotografiile, oricât de clasice ți-ar fi mobila și decorațiunile pentru care ai optat deja, o mică schimbare aduce sufletului multă… bucurare!

Îți prezint elasticele de păr pentru fetițe, cu fundițe amintind de urechile iepurașului de Paște! Sigur, există și variante cu flori, fluturi sau, în caz de… adolescenți sau tineri încă nepreocupați prea mult de tematica pascală sau primăvăratică, există și elastice cu funde, cranii sau alte adaosuri în nuanțe metalice și cât de îndrăznețe vor ei, că doar toată lumea trebuie inclusă în activitățile acestea.

Ești mămică ori bunică de băiețel și parcă ți-ar fi plăcut să poți cumpăra micile accesorii atât de colorate de la raionul destinat fetițelor? În așteptarea surioarei micuțului tău, îți poți îngădui și această cumpărătură, reinventându-i utilizarea. După cum poți observa din fotografia mea, poți folosi micile elastice fistichii pentru a înfrumuseța agățătorile ramelor foto sau chiar ale tablourilor din camera copilului, bucătărie, baie, terasă sau oriunde acestea ți se potrivesc. Dacă ramele nu o îngăduie, poți înfășura elasticele direct pe șurubul sau cuiul pe care stă agățată fotografia sau pictura.

Noile tendințe în materie de decorațiuni pentru interior sunt destul de… grej, deci acest extra-strop de culoare este mai mult decât binevenit. Nici în materie de vestimentație, culorile nu ajută. În general cei mici au haine amintind de ale părinților, iar dacă aceștia merg pe nuanțe neutre, ca să nu spun direct pe gri, negru sau bej, fotografiile nu vor aduce culoare decât prin… înrămare. De regulă, opțiunile pentru ramele foto merg și ele tot pe argintiu, auriu, alb, crem, bej, gri sau negru. Nici oferta din magazinele pentru decorațiuni nu este mai colorată. Salvarea vine de la atelierele foto, acolo unde se prelucrează și se scot pe hârtie amintirile voastre și unde ramele foto parcă au mai prins un strop de culoare.

Totuși, în loc de o ramă foto de 20-30 de lei și care ar putea fi total nepotrivită în decorul deja ales în nuanțe neutre al camerelor voastre, micile elastice colorate vor avea avantajul unei investiții de 2-4 lei pentru un set de 4 elastice, cu posibilitatea de a fi schimbate sau scoase definitiv, fără alt ”efort” fizic sau financiar!

Cei mici vor fi mai mult decât încântați să constate micile… adaosuri la pozele din camera lor sau chiar din bucătăria lui buni și, dacă sunt cât de cât… ieșiți din faza premergătorului, pot ajuta și ei la decorarea casei în culori primăvăratice în așteptarea Paștelui, la fel cum s-au bucurat și la decorarea casei în așteptarea Crăciunului.

Puteți porni la ”vânătoare” de elastice colorate împreună cu cei mici, un altfel de shopping decât cel costisitor cu care ați fost obișnuiți până acum, dar cu bucurie la fel de mare pe termen mediu sau lung, că doar deveniți cu toții mai conștienți de micile schimbări aduse spațiului de locuit! Iar dacă vi se pare o risipă să aruncați elasticele după ce v-ați plictisit de ele la ramele foto, reciclați-le! Folosiți-le pentru a decora borcanele de zacuscă și de murături din cămara bunicii sau lingurile ei din lemn!

Share: