Esenţa vieţii este veşnica schimbare, aşa că dacă ai ales culori neutre pentru baie şi acum ţi se pare lipsită de strălucire oricât ai lustrui totul, poate că e timpul pentru câteva mici schimbări, deloc costisitoare, dar care te fac să te simţi de parcă ai fi în spa-ul unui hotel de lux.

În primul rând, oricât de… bej e baia, seturile de prosoape şi halate trebuie să spargă monotonia, să fie acele accente de culoare care să schimbe atmosfera. Apoi, nu uita că plantele în ghiveci aduc şi ele un strop de viaţă şi de culoare. Nu ai prea multă lumină naturală sau pricepere la flori? Există soluţii, fără să apelezi la… natura moartă cu flori din plastic sau din diverse pânzeturi, din simplul motiv că baia are parte de aburi destui, care nu sunt prea prietenoși cu respectivele decorațiuni!

Mizează pe orhidee! Cu o udare rară, de una-două ori pe săptămână, decorative peste poate, cu florile frumos colorate, orhideele sunt o investiţie bună, pentru că pot avea flori şi câteva luni la rând, iar frunzele sunt şi ele frumoase, mari şi de un verde lucios! Nu mai vorbim că şi ghivecele din lut, sticlă sau alte materiale naturale dau un plus de culoare. Nu eşti convins de orhidee, mizează pe crinul păcii, rezistent și la umezeală dar și la căldură. Dacă totuși florile la ghiveci nu sunt domeniul tău, nu e totul pierdut!

Ca alternativă la plantele în ghiveci, poţi pune o vază cu flori sau un coş de nuiele cu diverse săpunuri cât mai colorate şi parfumate, un bol ori un borcan de sticlă plin cu sărurile de baie preferate. Şi acestea din urmă sunt o investiţie bună, cu câştig triplu, pentru starea ta de bine şi pielea ta catifelată, în primul rând, dar sunt şi colorate, şi parfumate, iar baia chiar trebuie să arate bine dar şi să miroasă la fel de bine! Chiar şi nişte beţişoare parfumate, colorate şi înmiresmate divers, fac diferenţa, dacă ai spațiu destul dar și aerisire bună, pentru că nu rezistă bine la umezeală.

Variante sunt destule, pe lângă deja clasicele covoraşe, aplice de perete şi perdele de duş. Dacă te simţi mai aventuros, există şi vopsele pe bază de apă într-o gamă coloristică foarte diversă, cu uscare rapidă, care pot transforma orice faianţă şi gresie într-o operă de artă. Un lucru trebuie însă reţinut: nici prea multe culori nu sunt indicate, în fond, se presupune că te relaxezi în baie!

Share: