Nu toți sunt prieteni cu acul și ața, dar a coase un nasture sau poate și ceva mai îndrăzneț, cum ar fi a prinde un tiv descusut sau chiar a scurta un pantalon, îți poate ușura mult viața, fără să îți ușureze și portofelul. Sigur, dacă așa ceva a fost de domeniul fanteziei pentru mami și tati, până acum, iar povestea cu ușuratul vieții nu a impresionat pentru că oricând ai o haină nouă sau bani pentru una care să o înlocuiască pe cea descusută dar rămasă aruncată în fundul șifonierului, poate e vremea să priviți lucrurile și puțin diferit.

De câte ori haina preferată care e descusută sau cu vreun nasture lipsă nu a fost abandonată de tine în șifonier, tocmai pentru că nu ai găsit niciodată timp destul pentru drumul la croitoreasă sau la bunica, specialista familiei în… retușarea vestimentației cu probleme? De câte ori un pantalon cumpărat cu atâta entuziasm pentru tine sau pentru soțul tău, sau pentru copii nu și-a pierdut strălucirea dar și utilitatea pentru că e puțintel cam lung și încă nu ai găsit timp pentru a-l duce la scurtat cu tot cu… cel care urmează să îl și poarte, că doar trebuie probat și înainte de a fi modificat dar și după? Pentru a opri risipa sau măcar pentru a face ordine în șifonier și a nu mai păstra tot felul de proiecte începute și neterminate, care nu sunt tocmai o bucurie pentru tine și nici un exemplu pentru cei mici, poate prietenia cu acul și cu ața nu mai sună atât de inutil sau de ciudat ca la începutul poveștii ăsteia.

Dacă te mai gândești că nu ai cusut niciodată, poate e cazul să încerci ceva nou, că tot îi încurajezi pe cei mici în acest sens! Cine știe, poate lor li se pare distractiv, dacă nu chiar util?! Ideea este de a face ceva împreună și de a-i ajuta pe cei mici să descopere că le mai plac și alte activități în afară de jocuri pe calculator și desene animate, iar pentru vremea mohorâtă și friguroasă este chiar o activitate creativă de… interior! Pentru fetițe este o șansă de a face hăinuțe la păpuși sau chiar de a-și adăuga un plus de sclipici și nasturi fistichii la vreo rochiță, în timp ce pentru băieței este o bună ocazie de a-și face o pelerină de Batman sau care îi transformă în… omul invizibil!

Să nu vă cuprindă mirarea dar poate copiii seamănă cu bunica, știți, cea care rezolvă tot cu un pic de ață și un ac! Poate descoperă că ar putea deveni creatori de modă sau designeri de interior sau că pur și simplu își pot rezolva singuri micile… accidente vestimentare. Merită măcar încercat, pentru că nimic nu se compară cu a trăi împreună bucuria unui prim nasture cusut sau a unei mărgele care va transforma o bluză oarecare în ceva unic. Vă dați seama cu ce entuziasm vor povesti cei mici această experiență la grădi sau la școală? Veți învăța împreună că până și cel mai mărunt succes crește stima de sine dar și respectul pentru cei a căror meserie este exact asta, de a vă retușa hainele sau chiar de a vă coase altele noi din materialele alese de voi.

Și acum să încheiem într-o notă optimistă și amuzantă această poveste! Dacă totuși veți afla că nimeni din casă nu are talent și nici plăcere în a coase vreun tiv descusut sau a scurta vreun pantalon, există și aici o soluție înainte de a ajunge la specialiști: banda dublu adezivă, transparentă, care poate rezolva problema în doi timpi și trei mișcări!

Share: