Ai încheiat socotelile cu reamenajarea locuinței și scara pliantă nu doar că și-a pierdut din haz, dar chiar îți cam încurcă locul? Sau te gândești să cumperi o scară pliantă ca să poți schimba un bec ori o draperie dar renunți la idee doar pentru că nu știi unde ar mai avea loc și scara în locuința ta?

Înainte de a lua vreo decizie și a ascunde scara sub pat sau în spatele divanului din living, uite o soluție care îți va lansa totodată și o provocare de a deveni mai inventiv și de a da noi utilizări diverselor obiecte care îți încurcă locul prin casă dar îți sunt de folos ”în caz că”. Toată lumea se plânge că nu are loc suficient de depozitare, iar pentru cei care locuiesc în apartamentele mai vechi sau în garsoniere, este chiar o mare problemă!

O scară pliantă ocupă ceva loc, e destul de greu de manevrat și e folosită de câteva ori pe an, când schimbi un bec, o draperie, în rest e… natură moartă! Dacă nu arată bine pentru interiorul casei tale bine nichelat și sclipitor, cosmetizeaz-o întâi cu un spray cu lac sau cu o vopsea clasică, aplicată cu o pensulă, folosind o culoare neutră dar potrivită cu livingul, holul, balconul sau chiar bucătăria. O vei transforma într-o piesă de mare efect vizual și utilă, o etajeră gata făcută, cu treptele pe post de rafturi pentru flori, cărți, statuete, oale, tu hotărăști! În hol poate juca rol de pantofar, în timp ce în baie poți păstra cosmetice, prosoape, lumânări parfumate, ba chiar și un ghiveci cu o floare naturală, pe treapta cea mai înaltă! În felul acesta nu numai că nu te mai împiedici de ea, dar chiar îți reorganizezi puțin și locuința.

Nu deveni însă prea entuziast cu obiectele depozitate, amintește-ți totuși de ce ai ales această alternativă: să… ascunzi scara cât mai frumos și să o poți reutiliza de câte ori ai nevoie de ea! Ar fi păcat ca atunci când vine vremea să schimbi un bec, să dai fuga la magazin să mai cumperi o scară pliantă, doar pentru că nu te mai înduri să muți obiectele păstrate pe cea veche! Merită să faci puțină mișcare și să ieși din zona de confort pentru a elibera scara și a o folosi în scopul pentru care ai cumpărat-o! Apoi, readu-o pe post de etajeră și, cine știe, poate chiar într-o altă încăpere din casă!

Provocarea lansată este de a găsi și alte obiecte ce pot căpăta o nouă viață prin locuința ta și de a împărtăși cu noi soluțiile tale. Nu uita, nu este o invitație la a-ți aglomera locuința cu lucruri inutile, ci doar la a o organiza și a o amenaja mai frumos și mai cu folos!

Share: