Fă o carte de colorat cu desenele de aici!

Plouă afară sau pur și simplu mami și tati au treabă acasă iar cei mici se plictisesc până și cu jocurile de pe tabletă? Ești stresat și nu știi cum să ieși din acea stare sau ai timp liber și nu știi cum să ți-l petreci… singur acasă? Tot mai mulți adulți sunt îndemnați să cumpere cărți de colorat și să se relaxeze ca în vremea copilăriei, uitând măcar pentru o jumătate de oră de grijile cotidiene, așa că dacă te afli printre ei, îți ofer… material de lucru! Poate că vrei să oferi un cadou mai neobișnuit unui prieten sau unui nepot.

Indiferent de motiv, aceste desene copilărești, simple dar care pot fi îmbunătățite chiar de tine, prin adăugarea altor elemente sau prin simplă redimensionare și prelucrare pe calculator, pot fi scoase pe imprimantă, îndosariate sau chiar capsate sub forma unei cărți de colorat și te pot scoate din monotonie.

De ce să nu cumperi direct o carte lucioasă și frumoasă de colorat? Pentru că poți reinventa până și acest concept, poți face ceva nou, tocmai când ești în pană de idei. Aici nu mă refer doar la aceste desene propuse de mine, ci și la cele pe care chiar tu le poți realiza și transforma într-o altă carte de colorat pe care poate vei vrea să o impărtășești și cu ceilalți cititori de aici!

La fel de bine, poți învăța și copilul să fie mai receptiv când vine vorba despre noutăți, să accepte și variante mai… modeste de lucru ca să le aprecieze apoi mai mult pe celelalte, dar și să îndrăznească să copieze cum știe el mai bine chiar desenele acestea, pe dosul fiecărei pagini scoase la imprimantă.

Dacă nu e tocmai priceput la colorat, are ocazia să exerseze fără teama că ”a stricat” cartea de colorat, cum mai auzeam uneori, dar are ocazia și să își facă alta nouă, fără… cheltuieli suplimentare. Până la urmă, câte hârtii scoase la imprimantă nu ați aruncat la gunoi chiar voi, părinții?!

Printre cele nouă desene propuse de mine este și unul care intenționat este poziționat diferit, tocmai pentru a se lăsa descoperit de voi, care veți învăța să priviți, astfel, lucrurile și din poziții diferite. Chiar numele blogului sugerează exact această provocare! Respectivul desen poate fi colorat și foarte fistichiu, ca o floare exotică, dar și mai… monocrom.

Așadar, vă provoc la colorat, trecând mai întâi prin faza de producție, de editare a propriei cărți de colorat.

Aceste schițe sunt inspirate majoritatea de cele din povestea mea ”Aventurile lui Ra la mare”, așa că primiți și prima copertă deja colorată dar și schița acesteia, tocmai bună pentru o reinterpretare a ei.

Dacă mergeți mai departe și vreți o carte de colorat și cu poveste, folosiți și fragmente din textele deja scrise despre pescărușul Ra, aici, la categoria Povești de… pici.

Sigur nu veți avea o carte de colorat ca a vecinului, pentru că ține de originalitatea voastră dar și de modul în care alegeți să vă raportați la provocarea mea! Ce vă costă? E gratis și puteți da și mai departe această invitație la copilărie lansată aici!

Share: