Cort de prințesă sau de indian?

E o provocare continuă să îți ții micuţii ocupaţi şi mulţumiţi, consumându-şi energia cu folos, stimulându-le imaginaţia dar şi spiritul de echipă? Uite și o soluție care va încânta pe toată lumea, inclusiv bunicii, care se vor amuza de o astfel de… ieșire din cotidianul convențional și uneori atât de plictisitor prin repetiție!

Dacă vremea de afară nu le îngăduie celor mici să se joace prin curte sau prin parc, în loc să treacă la tabletă, învăţaţi împreună să improvizaţi un cort, un loc în care să vă înghesuiţi cât sunteţi de mari şi de mulţi şi să vă imaginaţi, după caz, fie că e cortul prinţesei care călătoreşte cine ştie pe unde, fie cortul unui cercetaş sau explorator, ori al unui îndrăzneț și înțelept amerindian!

Vei vedea că micuţii imediat îşi dau frâu liber imaginaţiei şi veţi petrece timp de calitate împreună, de care vă veţi aminti întotdeauna cu plăcere.

Și dacă vremea e bună, aveţi deja un cort şi curte unde să îl aranjaţi, e minunat să vă imaginați o seară sau chiar o noapte în natură, departe de televizor și alte… gadgeturi care vă păstrează la distanță chiar și când sunteți în aceeași încăpere.

Tati poate să facă și un grătar sau poate vă imaginați că doar conservele de legume și fructe v-au mai rămas și trebuie mâncate și ele, că doar în natură se mai întâmplă și astfel de provocări.

Descoperiţi împreună stelele, povestiţi la lumina unui mic foc de tabără sau a unei lanterne fiţoase ori a unui felinar… expirat, redeveniţi copii pentru a vă împrieteni cu copiii voştri şi a le câştiga încrederea.

Ideea cu cortul din curte poate fi una minunată și pentru o cină romantică, doar și părinții dar și cei care încă nu au ajuns la această etapă au nevoie de o schimbare de decor!

În loc de o ținută de seară pretențioasă și de multe ori incomodă și costisitoare, o ieșire în natura din propria curte are mai mari șanse de a se transforma într-o amintire de neuitat!

Dar să revenim la interior și la cei mici, unde cortul improvizat de voi va avea garantat efectul maxim! Puteţi folosi uşa şifonierului ca să prindeţi o margine a unui cearşaf iar pe cealaltă agăţaţi-o de corniză, orientaţi-vă împreună!

Decoraţi cortul pe interior, fetiţele vor fi mult mai pricepute la asta, dar şi băieţeii vor veni cu… arme şi muniţie. Faceţi poze, bucuraţi-vă de ele mergând să le scoateţi pe hârtie, la imprimantă sau la fotograf, puneţi-le în rame sau prinse cu magneţi pe frigider, spre bucuria celor mici.

Aşa le faceţi mai plăcută şi prima ieşire în natură, în locuri necunoscute, vor avea mai multă încredere în echipa lor.

Veţi vedea că mai târziu, în adolescenţa lor rebelă, veţi reuşi să îi ţineţi aproape mai uşor, cu condiţia să fiţi sinceri şi mai ales să nu faceţi copiilor voştri nimic din ceea ce copilul din voi nu a îndrăgit pe vremuri!

Share: