Ouă ”deghizate” pentru mofturoși

Nu toți copiii mănâncă ouă sau legume cu plăcere, așa că această soluție este bună pentru a-i încânta vizual și a le stârni curiozitatea de a experimenta niște ouă mai… dichisite, iar dacă cei mici și asistă la prepararea lor, își pot lăsa și ei amprenta creativității, folosind și alte combinații în locul celor propuse de mine.

Este o rețetă simplă și pentru acei copii deveniți adulți între timp, așa că pe micii sau marii mofturoși îi poți încânta cu această combinație foarte arătoasă dar și gustoasă.

Ai nevoie de două linguri de ulei și un cubuleț de unt, dar și de două jumătăți de avocado pe care să le pui în tigaie cu coaja în jos și în care să spargi câte un ou. Acoperi tigaia cu capacul și aștepți să se producă marea… deghizare a oului pentru micul mofturos! Presară cașcaval sau brânză rasă dar și un praf de sare.

Dacă varianta cu avocado nu funcționează pentru că nu îl impresionează pe mofturos, mergi la sigur decupând mijlocul unei felii de pâine sau al unei vafe, cu ajutorul unui pahar. Pui felia decupată tot în ulei cu puțin unt și dai drumul ouălor în… decupeu, având grijă să se prăjească uniform și în același timp, pentru că nu vrei o vafă arsă și un ou încă nefăcut!

În loc de… rondele de pâine poți folosi și rondele de ardei gras verde sau roșu, tăiate mai late și din zona mai… încăpătoare a ardeiului. Arată foarte bine și sunt și foarte gustoase. În felul ăsta, mesenii tăi mai pretențioși pot mânca și ardei, dacă nu îi agreează în mod obișnuit sau… și ouă, dacă nu le plac de obicei.

În cazul în care ardeiul nu convine mofturoșilor, ieși în întâmpinare cu o ofertă cât mai generoasă de alte rondele, pot fi de ceapă, roșie, dovlecel, vânătă și nu uita că orice este mai bun cu brânză sau cașcaval ras presărat pe deasupra.

Sigur, poți decupa niște felii de șuncă presată mai groase, de salam sau chiar și un burger, asta pentru carnivori! După gust, al lor, nu al tău, poți presăra și niște boia dulce, pentru un impact vizual mai special.

Pixabay photos

Share: