Aveți nevoie de două pachete cu somon afumat la rece și feliat, o cutie cu icre de crap cu ceapă sau orice tip de icre vă plac, un castravete, o cană cu orez, pastă de măsline.

Pentru primul tip de rulou întindeți trei… foi de somon ușor suprapuse cam de lățimea unui deget și ungeți-le cu un strat gros de icre, lăsând marginea „foii” de somon goală, puneți o fâșie de castravete Fabio cam jumătate din lungimea lui și un sfert din grosimea lui și începeți să rulați somonul cu tot cu umplutură. Sulul obținut îl dați un sfert de oră la congelator, înainte de a-l tăia bucăți și a-l servi la masă pe discuri subțiri de baghetă stropite cu ulei de măsline și ținute la cuptor pentru un plus de savoare. 

Pentru alt tip de rulou folosiți orezul fiert pe care îl întindeți pe o folie alimentară unsă în prealabil cu ulei de măsline și presărată cu mărar verde tocat mărunt. Orezul se așează într-un strat subțire dar compact. Deasupra întindeți pasta de măsline și acoperiți-o cu trei „foi” de somon ușor suprapuse. Așezați, în margine, o fâșie de castravete de lungimea întregii ”foi” și începeți să rulați, ajutându-vă de folia alimentară. Din nou, tăiați felii abia după ce țineți sulul la rece.

Al treilea tip de rulou înlocuiește orezul cu fâșii subțiri de castravete suprapuse ușor, până obțineți o ”foaie” pe care o ungeți cu pasta de măsline, așezați deasupra somonul uns cu icre și rulați. Dacă nu sunteți mari amatori de icre, le puteți înlocui cu cremă de brânză cu hrean sau cu arpagic.

Share: