Fiecare om este o poveste, deci o lume fără povești nu poate exista! Hai să sărbătorim poveștile! În fiecare zi poți să descoperi ceva nou, vesel, frumos și amuzant, te invit să îți hrănești curiozitatea! Nu uita, urât, rău și trist poate oricine!

Astăzi este, pentru mine, o zi a recunoștinței, blogul meu a împlinit un an! Mă bucur nu doar că am supraviețuit, ci am reușit ca prin minune să am ceva nou, frumos și amuzant de împărtășit pe blog aproape în fiecare zi. În urmă cu un an, astăzi publicam primul articol, ”Cuvântul nerostit care aduce pace”, un interviu foarte drag mie cu părintele Marius Moșteanu, dar și un fel de… declarație de intenție despre modul în care doresc eu să ajung la voi, cititorii dar și… povestitorii mei.

Este o zi în care mulțumesc și constat că într-adevăr, cuvintele par… sărace pentru a transmite emoțiile, deci, mai am de șlefuit! Mulțumesc, părinte, pentru ajutorul pe care mi l-ați oferit să transform ideea de blog în realitate și să merg mai departe, descoperindu-vă poveștile cu totul și cu totul deosebite, prin care aduceți cuvintele Sfinților Părinți în zilele noastre, updatând și adaptând Biserica pentru toate vârstele, cu un entuziasm molipsitor! Predicile dar și cuvântările și interviurile dumneavoastră mă inspiră nu doar pe mine, ci și pe toți cei care le ascultă sau le citesc în biserică sau aici, on line. Mulțumesc, Florin și Mirela, pentru că mă ajutați la capitolul know how, salvându-mă din toate… poticnelile mele tehnice dar și promovând acele povești care vă plac. Vă mulțumesc vouă, cititorilor mei știuți și neștiuți, pentru răbdarea de a vă apleca preț de câteva minute asupra poveștilor mele. Nu în ultimul rând, îmi mulțumesc mie, ați citit bine! Am ieșit de multe ori din zona mea de confort și am acceptat provocarea de a găsi subiecte vesele, frumoase și amuzante în locul celor triste și îngrijorătoare, chiar și în zilele în care inspirația mă cam ocolea.

Merg mai departe, scriind versuri, povești, interviuri, desenând și colorând pentru a-mi ilustra poveștile dar și pentru a le arăta celorlalți că pot și ei mult mai mult decât credeau. Un copil poate lesne povesti despre viitor și din această perspectivă privind lucrurile, parentingul poate deveni și locul în care părintele privește către copilul de lângă el sau din el pentru a-și aminti cum să trăiască frumos. Susțin ideea de parenting tocmai pentru că este pentru toată lumea, indiferent de ce parte se află, copil, părinte, bunic sau fără copii. Această categorie din urmă nu trebuie exclusă, ci dimpotrivă, încurajată să depene poveștile propriei copilării, pentru că în fiecare viețuiește copilul și adolescentul care a fost cândva.

Dacă afli acum despre blogul meu și ai curiozitate de copil și răbdare de adult, descoperi povești și poezii pentru copii și despre copii de toate vârstele și, mai ales, te descoperi pe tine, cititorule și povestitorule! De ce reverse lives? Tocmai pentru că aici te poți transforma din cititor în povestitor și invers, comentând sau propunând chiar tu povești de viață care te-au inspirat și pot inspira și pe ceilalți. Viața are posibilitatea de a fi privită, transformată și povestită din toate părțile, inclusiv cu susul în jos!

Share: