Dacă anul acesta vă bucurați de primul Crăciun în calitate de părinți, atunci începeți cu o tradiție unică la fel ca și cel mai tânăr membru al familiei voastre! Este o invitație distractivă pe care o puteți transforma într-o tradiție nou-nouță ca și micuțul sau micuța voastră!

Ideea este să personalizați și apoi să colecționați câte un ornament pentru brad în fiecare an, pentru o… colecție de amintiri cât mai speciale făcută anume pentru copiii voștri, astfel încât să o păstreze și să o ducă mai departe și ei, atunci când se vor trezi părinți. Timpul zboară atât de repede încât dacă i-ați asculta pe părinții voștri, bunicii de azi, ați înțelege că din nerăbdarea părinților de a-și vedea copiii făcând primii pași, apoi de a-i auzi rostind primele cuvinte și mai apoi de a merge la grădi și la școală, se trezesc că deja aceștia s-au îndrăgostit și se pregătesc să își facă o viață alături de persoana iubită! Nu degeaba se spune că timpul zboară! Profitați de fiecare clipă în noua sau mai vechea calitate de părinți și bunici, pentru că este una cu totul și cu totul specială!

Acestea fiind spuse, treceți la treabă! Nu vă lăsați descurajați că poate nu sunteți prea talentați la desen! Cu puțin sclipici, beteală și carioca sau tempera, dați bucurie și copilului din voi de care poate ați uitat de când v-ați luat în serios noua calitate de părinți! De altfel, pentru că veni vorba și despre bunici, îi puteți include în… atelierul Crăciunului sau le puteți face câte un glob și lor, sigur vor aprecia primul cadou de la nepoțeii lor. Puteți începe cu un îngeraș pe care să scrieți anul și numele bebelușului și să continuați apoi cu steluțe, globuri și orice altceva vă inspiră și îl inspiră. Veți constata că pe măsură ce crește, și copilul are un cuvânt de spus! Așa că unele ornamente le puteți face împreună, din pâslă colorată și decupată cu ajutorul unui mic șablon improvizat fie dintr-un alt ornament plat, fie chiar dintr-o formă pentru fursecuri! Odată decupat, pe el puteți lipi chiar poza copilului.

Cred că sunteți de acord cu mine, Crăciunul este cea mai îndrăgită sărbătoare a anului pentru copiii de toate vârstele. Lăsați-vă imaginația liberă și vă veți distra de minune! O să vedeți că de la an la an vă veți aminti cu bucurie de Crăciunurile petrecute în familia tot mai mare, mai frumoasă și mai zgomotoasă.

Share: