Micuța Nora se plânge unei vecine că mami nu o lasă să își țină câinele în casă.

– Dar tati?

– A, tati poate să stea cu noi în casă, a fost răspunsul Norei.

Dacă ai citit aceste rânduri, ai cel puțin trei motive să te bucuri de o zi de luni fabuloasă, chiar și atunci când aceasta vestește o zi plină ochi cu tot felul de activități sau chiar o săptămână aglomerată. Dar să mergem mai departe cu gluma, poate te înveselește chiar și dacă o știi deja!

Ești în viață! Te-ai dat jos din pat și ai ajuns până la telefon sau la calculator să vezi ce am scris eu! Deci, nu tu dureri articulare, vederea e optimă, ce mai, poți să mai bifezi câte ceva pe lista reușitelor de lunea asta! Ai și conexiune bună la internet și cu siguranță ești cu plata lui la zi!

Cred că te-ai și spălat înainte de a citi, poate ai și mâncat sau măcar ți-ai savurat cafeaua ori ceaiul. Noi motive de bucurie, pentru că apa, căldura și curentul electric sunt apreciate de regulă doar când muncitorii ăia răi se pun pe întreruperi de tot felul! Doar curentul dacă se oprește și deja gata și cu distracția, nu tu internet, nu tu apă caldă, nu tu espresso sau capuccino, nu tu sandwich cald, gata!

Dacă citești asta când deja ești într-o pauză la lucru, înseamnă că ai și un rost, un venit, dar și un motiv pentru pauza respectivă, te odihnești, îți permiți și asta!

Chiar și dacă știi pe de rost ce citești aici, că doar treaba asta cu recunoștința e de pe vremea lui Iisus, măcar ai descoperit că ai ținere de minte, iar dacă ți se pare că nu ai aflat nicio noutate, poți fi bucuros că ești mai informat ca mine. Nu mă supăr, mai ales că într-un fel sau altul poți să îmi faci și sugestii despre cum ai vrea tu să arate lunea viitoare în glumă, și lunea viitoare, și tot așa! Părerile tale contează și pot fi exprimate gratis, la finalul paginii ăsteia sau pe livesreverse@gmail.com. E și ăsta motiv de bucurie sau de amuzament! Cine știe, poate te-a distrat poza!

Imagine: https://pixabay.com/ro/users/mathey-489367

Share: