Primăvara e momentul cel mai potrivit pentru a trece în revistă hainele din dulapuri și să verifici care din ele ți se mai potrivesc, nu ca mărime, ci ca atitudine. Poate unele au rămas ”prizoniere” în dulapul tău doar pentru că îți evocă amintiri plăcute, altele, dimpotrivă, nu le-ai mai îmbrăcat pentru că ai trait cine știe ce momente mai delicate purtându-le, altele sunt noi dar au fost cumpărate din prea mult entuziasm și nu ți se potrivesc, nu contează asta!

Oricare ar fi motivul, e timpul să le dai drumul să plece sau să le reinventezi, să le înnoiești cu ajutorul unor mici trucuri cu efecte impresionante, însă! E bine să eliberezi acea energie a lucrurilor nefolosite blocată de cele mai multe ori chiar în dormitorul tău.

Înainte de prima sesiune de shopping pe care de-abia o aștepți, fă loc lucrurilor noi sau doar accesoriilor noi! Ia în calcul că un sacou sau o cămașă office de care nu vrei să te desparți dar nici nu le mai folosești pentru că între timp ai început să lucrezi de acasă, se pot transforma cu un efort minim în ținute casual cu care să te simți bine ca și când doar ce le-ai cumpărat!

Iată și o mică soluție. Să coși nasturi nu e cine știe ce complicat, așa că fă un mic efort și cumpără cei mai frumoși nasturi! Acel sacou negru sau cenușiu poate devine vesel și mult mai relaxat cu niște nasturi în culori pestrițe, ce evocă un câmp cu flori de primăvară. Nasturii pot fi acrilici, colorați dar transparenți și cu diverse irizații, pot fi în culorile simple, de bază, orice te inspiră ca să îți reinventezi o bluză simplă, uni, un pardesiu sau un palton, chiar și o poșetă din pânză, un portofel sau o centură.

Dacă ai cusut destui nasturi la viața ta sau ai descoperit că te pricepi la lucrul cu ața și cu acul, poți realiza chiar un model pe o față albă de tricou sau de bluză. E ceva ușor de făcut și odată ce ai început acest ”joc”, te prinde! Ai grijă însă să nu dai în altă năzdrăvănie, cumpăratul de nasturi și de bluze simple dar pe care să nu le transformi imediat în ceea ce ți-ai propus! Se mai întâmplă! Ca atunci când cumperi piese pentru mașină că sunt la ofertă și le ții să îți ocupe garajul sau portbagajul, sau când tricourile cumpărate iarna pentru cel mic îi sunt mici vara, că doar crește copilul!

Share: