O viaţă nouă pentru un lemn vechi!

Ai curăţat pomii din grădină şi te-ai ales cu câteva crengi groase dar uscate sau pur şi simplu ai ocazia să găseşti câteva bucăți de lemn în timpul unei plimbări prin parc, pe plajă sau prin pădure? În loc să le ignori, reinventează-le în ceva util, decorativ și original!

Alege părțile mai groase din bucățile de lemn găsite, cam de două-trei degete lățime, taie-le ceva mai lungi decât un beţişor parfumat şi apoi, cu lama metalică a unui cuţit sau cu o daltă mică şi un ciocan, despică bucăţi de grosimea unui deget. Netezeşte-le puţin cu un glasspapier (şmirghel) și apoi joacă-te cu un briceag, dându-le o formă care te inspiră dar şi mici crestături decorative pe care să le poţi colora la final! Dă o gaură la unul din capetele bucăţii de lemn prelucrate de tine şi gata, tocmai ai făcut un suport pentru beţişoarele parfumate, sută la sută unicat!

Poţi face câte vrei şi cum vrei, pentru a le oferi cadou celor dragi! Tuşa finală de originalitate constă tocmai în decorarea prin colorare a micii tale opere, cu ajutorul unui beţişor de urechi şi cu ce vopsea ai, poate fi şi marker sau chiar un lac de unghii cu sclipici ori în culori mai îndrăzneţe! De exemplu, cu siguranţă mai rămân nişte oje mai… sprinţare, în nuanţe de vară, care nu îşi mai găsesc rostul toamna sau iarna, în schimb, tocmai ele sunt cele care îţi aduc aminte de anotimpul vacanţelor, dacă le implici în decorarea interiorului.

Dă frâu liber imaginaţiei şi, după ce prinzi puţin curaj, poţi face şi decoraţiuni mai complicate, clopoţei de vânt, de exemplu! Dacă ai copii sau nepoţi, îi poţi antrena şi pe aceştia în… joaca ta, căutând împreună lemnul potrivit sau pictându-l împreună!

Share: