Cocktail sărat revigorant, cu specific românesc

Uite un truc gata în nici cinci minute, care te face să te simți… ca la mama acasă și te ajută mai mult decât crezi! La temperaturi ridicate care adesea deshidratează, ai nevoie de băuturi sănătoase care să îți redea energia și, dacă se poate și vei afla că se poate, să îți dea și senzația de sațietate!

Umple un pahar mai mărișor cu borș de cea mai bună calitate, amestecă-l bine cu bulion de roșii fără amidon sau zahăr adăugat, pune sare după gust și… frunze de leuștean rupte, din belșug! Opțional poți presăra și puțin mărar.

Ce poate fi o combinație mai familiară românilor decât asta? Secretul stă în borș, care energizează și băut regulat mai vindecă și diverse probleme de natură digestivă, urinară sau cardiacă, dar și în leuștean, prietenul românilor, foarte bogat și acesta în tot felul de substanțe benefice organismului. Adaosul de sare ajută persoanele cărora le-a scăzut tensiunea brusc de la caniculă să și-o crească puțin prin reținerea apei în organism.

Această combinație rehidratează, redă energia în acele zile toride în care simți cum căldura te topește și ajută și la eliminarea toxinelor. Mergi la sigur și cu pierderea kilogramelor în plus, creierul percepe această combinație după gust drept ciorba tradițională de zarzavat și deja te simți ca și când doar ce te-ai ridicat de la masă! Când ai mult de lucru, este soluția ideală de… gustare, poți adăuga cubulețe de castravete sau ardei, vreo tijă de țelină ca să amesteci mai bine conținutul și nu mai dai fuga la chioșcul de la colț pentru produse de patiserie și dulciuri.

Și spaniolii au gazpacho, ciorba rece, românii de ce nu ar avea acest cocktail sărat și foarte sănătos, potrivit oricărei vârste?

Share: