Cerceii sunt un mod garantat de reinventare rapidă a look-ului, pe lângă coafură și machiaj. Probabil cele mai utilizate bijuterii, cerceii trebuie aleşi cu grijă, pentru a te favoriza, a-ţi sublinia frumuseţea, în funcţie de forma feţei, lungimea gâtului şi chiar a părului, dar şi în funcţie de momentul în care îi porţi. Sigur, ar mai fi și culorile cerceilor și materialul din care sunt confecționați, acestea fiind alese în funcție de vestimentație și de machiajul purtat.

Aşadar, dacă ai faţa mare, lată, rotundă sau pătrată, alege cercei cu formă alungită, de orice dimensiuni, dar ai grijă ca lungimea lor să se potrivească lungimii feţei, pentru că daca faţa este lată şi nu foarte înaltă, cerceii prea lungi pot accentua acest lucru. Cerceii rotunzi sau pătraţi pot accentua nepotrivit forma lată, rotundă sau pătrată a feţei. Persoanele cu faţa lungă şi îngustă nu sunt avantajate în schimb de cerceii de aceeaşi formă, lungi şi înguşti şi îşi pot îmbunătăţi imaginea optând pentru cercei rotunzi sau pătraţi dar în general de dimensiuni ceva mai mari.

Lungimea gâtului este şi ea importantă, nu poţi purta cercei care, mai în glumă, mai în serios, să te bată prieteneşte pe umăr! O pereche de cercei mari dar de lungime medie poate… tempera un gât lung. Vestea bună este că e liber la toți cerceii de dimensiuni mici! Aceștia li se potrivesc tuturor, indiferent de forma feţei sau lungimea gâtului şi a părului, deşi dacă ai părul lung, acesta i-ar putea ascunde. Dacă au și… sclipiri de diamant, aduc un plus de strălucire chiar și celui mai obosit ten!

Și lungimea părului are un cuvânt de spus când alegi o pereche de cercei. La părul lung merg mai bine cerceii medii şi mari, cu forme şi texturi mai îndrăzneţe, în timp ce dacă ai părul prins în coc sau tuns scurt şi alegi astfel de cercei, înseamnă că eşti o… îndrăzneaţă, nu te ferești să atragi privirea asupra chipului tău.

Oricum ți se par aceste sugestii, tu știi cel mai bine ce te atrage atunci când îți cumperi o pereche de cercei, așa că alege ce ţi se pare că te reprezintă. Nu uita, păstrează penele şi… sofisticăriile pentru seară şi ocazii speciale!

Share: