Abia a început postul și vin cu această rețetă ispititoare, dar merită să o ai în vedere tocmai pentru ocaziile speciale și ce ocazie mai bună decât sărbătoarea Învierii Domnului poate fi? Mai are și un mare avantaj, anume că dacă tot îți ia mult timp să faci cozonacul și pasca și întreg meniul traditional, dulcele acesta este rapid de făcut iar efectul lui este garantat chiar și la mesenii mai mofturoși!

Primul pas, la care poți apela și la cei mici să îți sară în ajutor, este mărunțirea cât mai fină a 24 de biscuiți cu cacao din cei mai fragezi, asta pentru a nu te obosi înainte de a începe! Toarnă peste biscuiții bine mărunțiți șase linguri de unt topit și amestecă până ce totul capătă consistența nisipului ud. Răstoarnă compoziția obținută într-o tavă cu pereții detașabili, presând bine cu mâinile sau cu un pahar, până se nivelează bine.

Dacă ți-ai luat rapid de grija blatului, stai să vezi ce repede rezolvi și cu crema! Ai nevoie de două cutii de Mascarpone de 250 de grame, al căror conținut să îl amesteci bine cu șase linguri de zahăr pudră, o linguriță de pudră de ghimbir și două linguri de fulgi de cocos.

Toarnă crema astfel obținută peste blat, ornează tortul cu felii de ghimbir comfiat sau cu rondele de ananas ori alte fructe din compot sau din dulcețurile cămării tale și dă tava la frigider până se întărește puțin crema și poate fi porționat tortul sau până ce pofiticioșii din casă nu mai au răbdare! Este delicios ca atare dar și cu un extra-topping de frișcă sau caramel.

Share: