Fă-ți husă de laptop unicat!
Ai curaj să ieși din zona de confort cu un proiect care îmbină un articol de bricolaj cu unul office? Știu, sună a struțo-cămilă, dar unde nu există ofertă, există provocarea de a reuși, așa că bine ai venit în club!
Husa fixă pentru laptop, aidoma celei pentru telefonul mobil, este un accesoriu care îți ferește ”unealta” de lucru de tot felul de zgârieturi și amprente tot mai greu de îndepărtat, dar te ajută și la o manipulare mai ușoară și mai sigură, fără alunecări nedorite. Pentru că în afara acelor huse tip mapă, poșetă, gentuță, you name it, nu am găsit altceva în magazinele de profil și sugestia căutării pe internet m-a ”cadorisit” cu ceva complet nepotrivit ca dimensiune dar și ca aspect, mi-am lansat o provocare! O husă dintr-un material mai ”prietenos” la atingere, pe bază de spumă, ușor de întreținut, cu un aspect cât mai ieșit din tipare, că doar ai libertate totală și ai și de unde alege!
Iată o primă opțiune, pentru că vor mai fi și altele încă mai finisate și cu un aspect mult mai decorativ. Este vorba despre o placă autoadezivă pe bază de spumă, care se vinde în magazinele de bricolaj ca backsplash, acea protecție a peretelui din spatele chivetei sau plitei contra stropirii și pătării. Sigur, amintește ca design de cărămizi sau de acele subway tiles, dar pentru o primă încercare, rezultatul este încurajator. Tocmai acele spațieri amintind de cele dintre plăcile de faianță ajută un începător să se ghideze când taie pe dimensiunea dorită materialul. Autoadezivul poate fi folosit și atunci te alegi cu un laptop ”îmbrăcat” pentru multă vreme și care la ”dezbrăcare” trebuie curățat cu dizolvant pentru ojă de urmele de lipici, sau există planul B! Lipești Velcro, bandă cu arici, pe laptop și pe husa proaspăt tăiată la dimensiune, astfel încât să se poată prinde și desprinde mai ușor. În felul acesta poate exista și husa a doua sau a treia, depinde cât te ține creativitatea pe direcția asta, dar și cât de bine îți iese din prima și cât de tare suferi de perfecționism.
Deocamdată, asta este ce a ieșit cam într-o oră. Dacă ți se pare util, poți să încerci și tu, până la urmă, în loc de acea placă pe bază de spumă poți folosi și un material textil. O să revin și cu o astfel de variantă mai… feminină dar care să nu implice tiviri, surfilări și alte finisaje care lungesc timpul de producție, complică rezultatul și reduc din aspectul modern dar și practic al lucrării. Încă un ”dacă” și închei. Deci, dacă ai tu sugestii mai bune, lasă un comentariu, faci un bine comunității DIY!
Leave a Comment