Husă de laptop chic din… fetru!

Dacă tot ți-am propus o husă de laptop unică, după alegerea făcută de tine în designul oferit de magazinele de bricolaj, promițându-ți și o variantă mai… feminină, adică mai chic, revin cu noutăți dar și cu povestea din spatele poveștii. Te asigur că merită!

Cam în aceeași perioadă cu prima husă am apelat la o doamnă să îmi ajute la materializarea unui proiect de suflet, îl aveam în minte, l-am schițat pe hârtie, doamna avea talentul necesar dar asupra suportului fizic nu aveam nicio idee. A venit ea cu una care mi-a dat nu numai șansa materializării acelui proiect, ci și ideea celui nou, dar și al altora încă mai simple dar la fel de decorative, utile și mai cu seamă pline de satisfacția de a fi făcute cu propriile mâini. Am făcut, așadar, cunoștință cu fetrul!

Sigur, știm despre el că încălzește cu charme creștetul domnilor, în pălării de diverse croieli și culori, adaugă un plus de frumusețe învăluită în mister doamnelor, tot prin pălării felurite și, mai nou, se regăsește în oferta tot mai diversificată a decorațiunilor de Crăciun și de Paște, aduse în general din Germania.

Ce am aflat nou este că se prelucrează ușor, se taie cu un simplu cuțitaș pentru fructe și nu necesită tivire, aspect la care țin foarte mult pentru că nu amâni proiectul până când ai chef și de tăiat și de cusut. După cum puteți observa și în fotografiile pe care le-am făcut, se măsoară laptopul, se taie pe măsura potrivită fetrul, cu respectivul cuțitaș cu vârf foarte ascuțit și se aplică banda Velcro (cu arici), lipită pe laptop, pentru că fetrul imediat se ”agață” de ea. Pe dosul laptopului alege porțiunea din marginea opusă balamalelor și ventilației pentru aplicarea benzii cu arici, după cum vezi în fotografia mea.

Fetrul este un material ”respirabil”, după cum văd că sunt descrise unele echipamente sportive, adică îngăduie circulația aerului, lucru bun și pentru evitarea supraîncălzirii laptopului, în absența suportului cu ventilație. Pe lângă toate aceste beneficii de confecționare rapidă a husei pentru laptop, mai ai unul deloc de ignorat. Îl găsești într-o gamă coloristică foarte diversă, mov, roz, albastru, pe lângă deja ”clasicele” gri antracit sau cenușiu deschis, negru sau maro ciocolată… tristă! Totuși, nu sunt nici acestea de luat în râs dacă husa trebuie să ajungă pe laptopul unui bărbat, cadou de Iepuraș! Și apoi, noua husă, oricât de booring în culoare uni, se poate personaliza cu tot felul de aplicații, după cum observați din fotografie.

Pledoarie pentru reciclare

Este o idee bună dacă vrei să ai un produs original, care are ca scop și utilizarea dar și manipularea în siguranță a laptopului. O bucată de fetru de 1/1m costă 15-20 de lei în magazinele de metraje și mercerie, iar acestea sunt mai la tot pasul, spre deosebire de varianta anterioară de husă care se baza pe produse din magazinele de bricolaj la care se ajunge mai greu.

Te alegi cu o husă decorativă, ușor de întreținut prin spălare și călcare cu aburi, iar în plus, din bucățile rămase, poți face acele protecții pentru pahare și, în cazul în care te-ai plictisit de husa de laptop, o poți tăia în două și o poți reinventa în două suporturi pentru farfurii! De ce? Pentru că e bine să reciclezi nu aruncând ”gunoiul” la tomberon după nici o lună de utilizare, ci căutând să îi dai o nouă viață transformându-l în ceva util și cu siguranță unic, poartă doar amprenta ta.

Ce faci cu vechea husă de laptop dacă ai făcut una ca mine, acum două săptămâni? O transformi într-un dosar pentru actele care poate îți stau împrăștiate sau le păstrezi prin cutii ori plicuri sau, dacă ai vreo pisică, îi poți lesne ”construi” o căsuță cu două ieșiri. Știi cât de mult sunt încântate felinele de astfel de cadouri.

În încheierea pledoariei pentru reciclare mai atentă, insist totuși să treci la treabă imediat ce identifici un rost nou pentru un obiect vechi, altfel te poți trezi că nu mai duci gunoiul de câte proiecte îți umplu casa pentru prima vacanță sau prima… pensie! Dacă într-o săptămână nu te apuci de ceva cu vreun obiect vechi, dă-l mai departe! Și încă ceva: nu pune respectivele potențiale proiecte în vreun dulap sau garaj, ca să uiți de ele, ci lasă-le pe o masă, să te incomodeze tocmai ca să treci la treabă!

Share: