AVENTURILE LUI RA LA MARE (3)

Cât era ziua de lungă, Kiki şi Ra se amuzau împreună, că doar are balta peşte, aveau subiecte destule dar şi planuri mari!

– Visul meu este să ajung pe ţărmul celălalt, tocmai în Turcia. Acolo sunt tarabe unde se prăjesc tot felul de peşti pentru turişti şi eu chiar aş gusta nişte peşte de-al lor, spuse Kiki.

– Hmmmm! Mai că aş merge şi eu să îl iau de pe tarabă şi să ţi-l pasez în apă, dar nu cred că pot să zbor atât, ar fi obositor. Şi nu cred că m-ar lăsa mama să plec aşa departe. Dacă nu mai găsim drumul spre casă?

– Trebuie doar să îţi doreşti mult şi se rezolvă. Şi apoi, pentru asta ai un prieten delfin! Eu înot, iar tu nu trebuie să zbori, când oboseşti, poţi să pluteşti pe apă sau să stai pe spatele meu.

– Şi dacă e furtună?!

– Vezi? Degeaba ai libertate! Nu stai în colivie, dar nici nu îndrăzneşti să faci ceva nou! Am soluţie şi la asta! Ai să te urci pe un vas care pleacă în Turcia iar eu chiar pot să îl depăşesc la viteză, aşa că eu înot şi tu stai confortabil la bord! Ce zici? Pornim la drum?

– Nu ştiu, dacă nu mă lasă pe vas? Nu toţi oamenii iubesc pescăruşii. Şi tu depăşeşti viteza vasului, doar că ăla merge non stop până în Turcia. Tu trebuie să te mai şi odihneşti.

– Relaxează-te! Dacă te aşezi undeva la înălţime, nu te poate alunga nimeni! Nici nu am pornit la drum şi ai început cu grijile! Iar eu mă descurc, pot să înot mai mult şi să mă odihnesc până mă ajunge vasul din urmă şi tot aşa.

– Şi dacă te rătăceşti? De unde ştii pe unde o ia vasul?

– Hi, hi, hi!!! O să fie o aventură pe cinste, de povestit nepoţilor şi strănepoţilor, ai să vezi! Abia aştept să vedem şi noi lumea!

– Mda, sună bine, dar vara e pe sfârşite şi noi trebuie să mergem când e cald, să fie marea mai liniştită.

– Aşa facem!

– Totuşi, cred că trebuie să le spunem alor noştri de plan. Până acum, eu nu am făcut nimic fără să îi spun mamei.

– Doar că nu mai eşti aşa mic să dai raportul, de-acum te poţi îngriji şi singur! Şi apoi, ştii că nu se vorbeşte despre plan, întâi îl împlineşti şi după aia ai ce povesti cui vrei şi… dacă mai vrei! E la fel ca şi cu dorinţa de ziua ta, nu o spui, că nu se mai împlineşte!

– De parcă dacă vreau la Moş Crăciun acasă, s-ar împlini!

– Tot ce îţi doreşti mult, se rezolvă! Important e să nu renunţi să mai speri şi să te vezi acolo, cu ochii minţii! Şi, hai să le luăm în ordine, întâi mâncăm peşte la turci, vara, când e mai uşor de ajuns acolo şi apoi mergem la Moş Crăciun! Hi, hi, hi!!! Acum, cât a mai rămas din vara asta, trebuie să ne antrenăm, să ne dezvoltăm mai bine musculatura şi să fim pregătiţi pentru orice situaţie! Vezi? Deja avem un proiect dar şi un plan ca să ni-l vedem împlinit!

– Acum chiar că m-ai speriat! Adică ne antrenăm în caz că se scufundă vasul pe care merg eu?

– Hi, hi, hi!!! Nu, fricosule! Oricum trebuie să îţi mai dezmorţeşti şi tu aripile şi picioarele, că doar nu o să stai ca o cloşcă pe ouă, pe vas, până în Turcia! Tu chiar  vrei o croazieră de lux! Şi nu uita să îţi pui o dorinţă, e prima dată când înveţi să păstrezi un secret, să nu vorbeşti despre proiectul ăsta până nu ţi-l vezi împlinit!

– Bine, bine, asta chiar o să fie greu, că o să mă simt vinovat să mă ascund de mama!

– Nu te ascunzi, ai iniţiativă! Să vezi ce o să se umfle-n pene mama-pescăruş când o să primească vreun suvenir adus de tine din Turcia! Îţi dai seama?

(Va urma)

Share: