Şi bunicii ştiu jocuri frumoase!

Ţi-au rămas beţe de frigărui nefolosite şi eşti pe punctul de a le arunca sau de a le pune la… prăfuit prin nu ştiu ce colţ de cămară? Dă de lucru celor mici! Pune-i să le coloreze cât mai frumos, cu tempera sau carioca, apoi treci la joc cu ei!

Bunicii sigur mai ţin minte jocul Marocco! Iei mănunchiul de beţe şi îl împrăştii pe masă, apoi, fiecare jucător ia câte un băţ încât să nu le mişte pe celelalte, miza maximă fiind singurul beţişor colorat foarte… fistichiu! Câștigă jucătorul care reuşeşte să termine de luat cât mai multe beţe. În lipsă de bețe de frigărui reciclate, puteți folosi chiar și cariocile sau bucățile de cretă colorată sau plastilină, ba chiar și paiele pentru băuturile răcoritoare!

E un joc bun pentru cei mici pentru că ei nu prea au răbdare cu lucrurile de… fineţe, îi învaţă însă să fie mai atenţi la mişcări, mai orientaţi şi mai coordonaţi. Este un joc la fel de bun şi pentru cei mari, când vor să petreacă timp cu copiii, departe de gălăgia televizorului, a jocurilor pe calculator, tabletă sau telefon.

Share: