Momente frumoase pentru părintele Marius Moșteanu

Astăzi, enoriașii prezenți la slujba de la Biserica Sfântul Nicolae Vechi din Constanța au avut plăcuta surpriză ca în deschiderea predicii părintelui paroh Marius Moșteanu la Pilda Talanților, să se bucure de câteva cuvinte frumoase rostite de părintele Alin Boc, cu ocazia a două frumoase evenimente din viața părintelui Marius Moșteanu și a doamnei preotese Elena Moșteanu.

Am ales să transcriu această scurtă cuvântare pentru dumneavoastră, după înregistrarea făcută de Veronica Cristina Radu, pe care o puteți urmări integral pe https://www.youtube.com/watch?v=yAOpB79h6S4.

”Iubiți credincioși, așa cum ați auzit din rugăciunea de mulțumire pe care am rostit-o, pentru că peste puțin timp, mai precis mâine, părintele și doamna preoteasă, joi, vor aniversa ziua de naștere, iată, mulțumim lui Dumnezeu pentru binefacerile care au fost revărsate în viața lor, în anii pe care i-au petrecut împreună, în anii în care au format o familie, și aceasta a bisericii, și aceea de acasă, care este prezentă aici. Și, pentru că astăzi, părintele v-a citit Evanghelia despre Talanți, despre Înmulțirea Talanților, sunt convins că într-o astfel de zi importantă cum va fi cea de mâine și cea de joi, gândurile părintelui și ale doamnei preotese se vor îndrepta în primul rând spre părinții lor, spre cei care au statornicit viața cu rânduiala lui Dumnezeu.

Ceea ce primim de la părinții noștri, bagajul acesta genetic, este primul talant pe care ni-l dă Dumnezeu și pe care trebuie să îl înmulțim. Recunoștința noastră se îndreaptă apoi spre toți acei formatori ai noștri cu care relaționăm de-a lungul vieții, fie că sunt educatori, învățători, profesori, duhovnici, care ne transmit anumite lucruri, anumite valori pe care noi le înmulțim. Despre tainele acestea ale Înmulțirii Talanților îl voi lăsa pe părintele să vă vorbească în continuare și sper că nu va pleca nimeni înainte de a-l felicita și pe dânsul, și pe doamna preoteasă, întru mulți și fericiți ani.

Părintelui Marius, soției Elena, familiei sale, credincioșilor, coralei și tuturor celor prezenți, dă-le, Doamne, zile bune și îndelungate, sănătate, pace, mântuire și-i păzește întru mulți ani!”

Mulțumesc părintelui Alin Boc și părintelui Marius Moșteanu pentru îngăduința de a reda aici aceste cuvinte și urări frumoase, cărora le alătur cu mare drag și respect și pe ale mele. Îi mulțumesc Veronicăi Cristina Radu pentru înregistrare și voi reveni și cu alte surprize frumoase pentru dumneavoastră, cititorii, avându-l ca invitat pe părintele Marius.

Share: