Mara și tati au ieșit la cumpărături, să-i facă o surpriză mamei, de ziua ei. La un moment dat, tati se oprește în fața unui magazin cu haine care fetiței nu i s-au părut deloc pe gustul ei sau al mamei.

– Tati, astea-s haine vechi, se vede că ești vintage!

– Ce vorbești, măi?! Dacă eu sunt vintage, atunci maică-ta cum e?

– Ea e retro!

– Auzi la ea! De ce, mă rog?

– Of, tati! Nimic nu știi! Păi, tu ești vintage că ești mai vechi de 30 de ani, iar mami abia împlinește 30 de ani! Dar stai liniștit că nu ești expirat! Nici bubu cu buni nu sunt expirați, că acum e din nou la modă stilul vintage!

Dacă știi gluma asta, nu înseamnă că e expirată, ci doar că trebuie să o dai mai departe și altora, să începeți o nouă zi de luni în glumă! Poate îți place doar poza, oricum ar fi, un zâmbet aduce mare bucurie sufletului, așa că ai doar de câștigat, mai ales că vremea zâmbește și ea.

Uită de gropi, de praf și de alte… condimente, uită și de tot felul de liste cu priorități, ia o clipă de relaxare, fie ea și la cafeaua care nici aia parcă nu mai e ce-a fost și amintește-ți de vremea când erai copil, de cât de mult îți făceai și tu părinții și bunicii să zâmbească sau să râdă cu vorbele tale de duh. Așa vei reuși să accepți mai ușor și gălăgia făcută de copii la joacă tocmai când tu vrei să te odihnești, și insistențele lor de a merge la cumpărături exact când îți începe serialul preferat sau de a vă juca împreună în loc să vă jucați separat, fiecare pe tableta sau pe telefonul lui.

Dacă ești mai mult vintage decât retro, amintirea propriei copilării te va ajuta să aduci în actualitate și acele jocuri în aer liber care par din ce în ce mai… expirate pentru noua generație, mai degrabă ”interiorizată” decât ”exteriorizată”. Un lucru însă e sigur și e minunat: există o nouă generație, iar cele mai vechi revin și ele în forță, doar sunt din nou la modă chestiile vintage și retro!

Imagine Pixabay

Share: