Învață să te relaxezi la orice vârstă, împrietenindu-te cu culorile și jucându-te cu ele, iar joaca voastră te va surprinde și îți va bucura sufletul! Îndrăznește să îți creezi propriile tablouri, felicitări, momente fericite, mai ales că soarele îți îngăduie să ieși în natură mai des și creativitatea ta sau a celui mic nu va lăsa urme nedorite pe vreun obiect drag de mobilier.

Ai nevoie de un bloc de desen, acuarele la tub, celebrele gouache, un șervețel bine umezit pentru a umezi puțin planșa și un strop de îndrăzneală dar și hotărâre de a pune în practică un proiect nou-nouț!

Dacă mai ții minte trucurile mele cu parasolarele auto, tehnica este similară. Îndoaie planșa de desen în două, întinde-o la loc și umezește-o puțin cu un șervețel umed, aplică toate culorile preferate, fie pe o parte, fie pe ambele, ca mine, pulverizează puțină apă peste culori, acoperă o jumătate a foii cu cealaltă, presează bine și ai obținut prima ta operă de artă!

Ce îmi place la acest joc cu culorile este tocmai… spontaneitatea combinației finale de culori care nu mai ține de tine! Oricât de mult ți-ai propune o anumită ordine și formă și amestec, rezultatul te va surprinde și asta într-un mod minunat! Vei învăța copilul din tine sau de lângă tine că se poate baza necondiționat pe aceste acuarele la tub pentru a avea mereu la îndemână o mică surpriză de oferit în dar, de expus dar și de valorificat. Cei mici pot deveni mai îndrăzneți organizând o mică expoziție cu vânzare, la vreo ocazie specială la care vă adunați cu familia și prietenii.

Originalitatea acestor combinații coloristice nu poate fi reprodusă, imitată, nu poți face două tablouri la fel dar nici nu îți dorești asta. Îndrăznește și trimite-mi și mie primele tale tablouri, pentru a le stârni curiozitatea și îndrăzneala și altor cititori ai blogului meu!

Share: