5 trucuri cu… parasolare auto
Încă nu a venit căldura aia mare, e soare dar până să parchezi a intrat în nori și oricum ai întârziat căutând un loc de parcare, așa că numai de parasolar nu ai vreme să îl pui pe parbriz? În cele din urmă, stimabilul accesoriu auto ajunge prăfuit prin vreun colț de portbagaj sau de garaj, asta dacă nu cumva îl arunci la… gunoiul reciclat, supărat că de câte ori îl pui pe parbriz, alunecă și tot căldură ai în mașină!
Înainte de a-l arunca, uite ce poți face cu el! Întâi îl cureți de praf cu un șervețel umed rămas de prin pandemie. Apoi, alegi între a-l folosi pentru:
– a proteja camerele de soarele puternic de vară,
– a proteja de stropi peretele din spatele aragazului în bucătăria de vară sau chiar în camera de student,
– pe post de covoraș în dreptul aragazului, atunci când prăjești ceva,
– îl poți transforma până și în șorț de bucătar, folosind cele două bride elastice să le tragi pe mâini și să îl porți pe post de protecție anti-stropi dar și anti-căldură când faci grătar cu prietenii
– dacă nu te-ai plictisit de atâtea variante, poți băga parasolarul în spatele caloriferului, iarna, sperând la vreo economie!
Acum, dacă măcar unul din trucuri ți-a surâs, e timpul să ieși din zona de confort și să îl înfrumusețezi prin personalizare! Doar n-o să stai cu parasolarul așa cum e din fabrică, în geamul de la living sau pe peretele bucătăriei de vară!
Dacă nu vrei să te complici, alegi din oferta de flori din fetru și le lipești. Totuși, dacă ai ratat oferta de… 3 la 4,99, decupează din fetrul rămas când ai făcut husa de laptop despre care am vorbit mai demult. Altfel, după ce ai tăiat la dimensiune parasolarul, dă-l pe din două în funcție de fața pe care vrei să o personalizezi, aplică niște acuarele din tub, așa cum vezi în imaginile mele, doar pe una din jumătăți, începând din mijloc spre margine, acoperă cu cealaltă jumătate, presează bine și ai obținut o mică schiță în dublu, cam ca numele meu, Reverse Lives, imagine în oglindă cu susu-n jos.
Ia șervețelul umed cu care l-ai șters de praf și întinde culorile rămase în exces din contururile trasate de tine și colorează schița. Pot fi flori ca ale mele dar poți face orice model abstract, minimalist sau sofisticat.
Dacă nici așa nu te-am convins, pune copiii sau nepoții la treabă, până și șorțul de bucătărie sau de grătar ar arăta a operă de artă!
Și asta nu e tot! Voi reveni cu adevăratul motiv pentru care te rog acum să nu arunci parasolarul. Doar se apropie Ziua Copilului și iar te provoc la joacă împreună cu cei mici!
Dacă nu ai mașină, s-ar putea să îți cumperi parasolarele în avans, costă undeva între 8 și 15 lei!
Aștept imagini cu parasolarele tale, să inspirăm cu ele și pe cei mai sceptici cititori, dar și să reciclăm prin reinventare!
Leave a Comment