Când te-ai gândit ultima oară la lucrurile care îți plac?

Începe un joc nou cu cei dragi, mici și mari! Nu te costă nimic, e totul în… minte! O ”dresezi” să descopere lucrurile care chiar fac sau ar face diferența în viața ta. E un joc pe care dacă începi să îl joci de timpuriu cu copiii, cu jumătatea ta și cu bunicii voștri sau ai celor mici, vă este de folos tuturor, vă descoperiți pe voi înșivă și vă lăsați descoperiți și de cei dragi.

Tu când te-ai gândit ultima oară la lucrurile care îți plac? Pot fi flori, câini, pisici sau cai dar și acțiuni diverse, să asculți… tăcerea sau o anumită muzică, să coși, să pictezi, să speli mașina sau să îi verifici motorul, să te plimbi pe o zi ploioasă sau sub soarele canicular…

Așadar, adunați în jurul mesei de seară, într-o seară în care vă plictisiți împreună sau când cei mici ar vrea ceva dar nu știu ce. Faceți… cunoștință unii cu alții! Dă tonul distracției cu ceva simplu: îmi plac florile! Continuă cel mic: îmi plac caii! Soțul: îmi plac motoarele. Bunicul: îmi plac timbrele. Bunica: îmi plac găluștele cu prune. Știu, puteam alege altceva, măcar la bunică, dar ai prins ideea! Cotinuați cu ce vă place la voi înșivă, apoi la ceilalți, până ajungeți și la activități. Dă tonul tot tu: îmi place să mă relaxez citind o carte bună, ascultând muzică…

Ce vreau să spun cu asta? De obicei vorbim despre ce nu ne place, ce nu ne iese cum am vrea sau facem constatări… păguboase: îmi place să pictez dar nu am timp pentru asta. Data viitoare când tocmai te pregătești să rostești afirmația asta, s-ar putea să te trezești că primești în dar acuarelele și planșele potrivite pentru a-ți materializa această plăcere, mai ales că în timpul pe care credeai că nu îl ai pentru pictat, familia te poate ajuta să gătească în locul tău sau să facă ordine sau să asiste la bucuria cu care lași pensula să alunece pe planșă și să o transforme într-un câmp cu flori de primăvară! E valabil și pentru partenerul de viață, chiar îi plac motoarele dar n-are timp de asta, dacă nu recunoști și tu că o oră ți-ar plăcea să asculți muzică sau să pictezi. Important este să îndrăznești să accepți și ajutorul celorlalți.

Cei mici ar fi încântați să știe că aveți și voi pasiuni, ar căpăta curaj să și le mărturisească pe ale lor. Ați fi surprinși câte lucruri minunate veți descoperi despre voi înșivă și unii despre ceilalți, antrenându-vă mintea să găsească lucrurile care vă plac. Și ”molipsiți-vă” de la copii, ei îndrăznesc să viseze cu ochii deschiși la cele mai minunate lucruri, chiar și atunci când nu au niciun ban în buzunar și nici cunoștințele necesare pentru a deveni astronauți sau cântăreți de succes.

Continuați jocul și când mergeți la cumpărături sau în vizită la bunici: îmi plac decorațiunile, îmi place părul mov al bunicii, îmi place cămașa bunicului… Vă antrenați permanent pentru a descoperi mai întâi ce vă place și sunt atât de multe lucruri care vă plac încât a sta la coadă la supermarket transformă frustrarea în distracție, priviți în jur și descoperiți ce vă place! Este valabil și pentru cei mici, doar răbdarea sau nerăbdarea se învață în casă.

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, este o metodă numai bună de a afla ce le place celor dragi, încât să vă transformați în ajutoarele Moșului Nicolae și Moșului Crăciun și să puteți face cadouri inspirate! Este un joc ce poate fi jucat și cu teme precise, alese pe rând de unul dintre voi și, ce este mai important, este un timp de calitate petrecut împreună, fără internet, televizor și alte preocupări care vă țin sub același acoperiș și atât.

Share: