”Lasă, tati, că te apăr eu de buni!”

Mara și mami se distrează de minune, își colorează părul cu spray mov! Se pregătesc pentru ziua de naștere a bunicii materne, când trebuie să fie la șapte ace, cum spune tati, glumind pe seama mamei soacre. Totuși, acum că mai sunt vreo trei ceasuri până la petrecere, tati nu mai e așa glumeț:

– Ce-o fi fost în mintea ta, că doar știi că mama ta nu înghite chestiile astea nonconformiste?! Să te speli pe cap, că iar o să spună că te las să umbli ca o hippiotă!, a început tati să țipe la mami, deși se vedea că nu era supărat pe mami, ci mai degrabă speriat de buni!

– Lasă, tati, că te apăr eu de buni! Îi spun că a fost ideea mea să ne colorăm părul mov, doar știe că e culoarea mea preferată!, a zâmbit Mara, fericită de soluția pe care o găsise. Doar că mami a ieșit din baie cu părul castaniu aranjat… regulamentar, spre liniștea tuturor.

La petrecerea bunicii, Mara a fost vedeta, în fond, este nepoata sărbătoritei, iar la patru anișori are întotdeauna ceva amuzant de spus. După ce s-a lăsat admirată cu șuvițele ei de… păr mov de prințesă, cum le-a explicat tuturor chiar ea, fetița a trecut la lucruri mai serioase:

– Eu o să îmi iau bărbat care mă lasă să îmi fac părul cum vreau, nu ca tati care a pus-o pe mami să se spele pe cap, de frică să nu îl certe buni!

După amuzamentul general, a sosit și replica bunicului:

– Nu bărbatul e de vină, ci mama soacră, iar mami a ta sigur nu o să fie ca buni, când va fi soacră, că seamănă cu mine. Tu însă îi cam calci pe urme lui buni, mititico, știi cum să dai ordine și să le vezi și executate!

Share: