Ce lipsește din grupurile de Parenting?

Toată lumea e online?! Oferta de servicii destinate părinților și copiilor pe perioada vacanțelor făcută prin intermediul grupurilor de Parenting de pe rețelele de socializare este foarte diversă, fiecare are ce și de unde alege. Sunt tot felul de tabere, de povești de citit, poezii de memorat, cursuri de desen, limbi străine, jucării și jocuri tentante și totuși, zic eu, lipsește ceva!

Nu am sesizat vreun comentariu lăsat de copii, principalii destinatari și beneficiari ai respectivelor oferte! Așadar, v-ați lăsa copiii să intre pe grupurile de Parenting de pe rețelele de socializare în care voi sunteți membri?

Unde sunt copiii atunci când părinții și bunicii caută soluții pentru ca ei să aibă ce citi sau ce asculta, ce filmulețe să urmărească sau ce jocuri și jucării să folosească în vacanțe sau în timpul liber? Toată lumea de la mic la mare are un ecran în față, urmărește ceva sau pe cineva, învață de la sau pe cineva, așadar, când părinții se inspiră de pe grupurile de Parenting, copiii sunt în curte sau în fața blocului și se joacă în aer liber sau sunt și ei pe internet? Și dacă aleg a doua variantă, unde sunt copiii, ce grupuri sunt sigure pentru ei?

Aștept răspunsurile voastre pentru a le oferi și celorlalți cititori, pentru că până la urmă, totul este de dragul copiilor noștri și creșterii lor cât mai frumoase. Știm deja că suntem diferiți, că unii preferăm activitățile în aer liber, copiii pe motociclete mici dar nervoase, în drumeții călare sau în tabere la mare, iar alții visăm la tihna unei zile în camera de lectură din casă sau pe internet, în căutare de subiecte interesante de dezbătut cu toată familia la masa de duminică. Și totuși, unde sunt copiii când se publică mici povești pentru ei, se scot la vânzare jucării și jocuri pentru ei, au și ei un cuvânt de spus când noi cei mari alegem ce să citească, cum și cu ce să se joace?

Bonus pentru copii, dar și pentru copiii din voi, părinții și bunicii lor, scoateți pe imprimantă desenul care ilustrează articolul acesta și treceți la colorat și chiar la desenat! E o activitate plăcută pentru toată familia!

Share: